събота, 6 октомври 2012 г.

Кметове от Силистра искат интернет и достъп до "база данни"


Кметовете и наместниците в най-малките села край Силистра, които са почти половината от населените места в общината, се оплакват, че не могат да извършват услуги на населението поради липса на интернет.
Това съобщи за "24 часа онлайн" след срещата си с тях д-р Мария Димитрова, председател на Общински съвет - Силистра. „Трябват поне десетина клиента, за да осигурим достъп до интернет", съобщавали на общинарите доставчиците на достъп до световната информационна мрежа.
Имало и друг проблем: някои кметства нямат достъп и до базата данни на държавата. „Връзката" с нея също струвала пари, които трябва да плати общината от бюджета.
Така хората, най-често представители на „третата възраст", се налагало да пътуват специално до общината в Силистра, за да си решат проблема с удостоверения, служебни бележки и др.
Допълнително усложнение на проблема била и охлабената напоследък общинска транспортна мрежа, поради което до селата през седмицата има до 1-2 автобуса.
Селските първенци от община Силистра са притеснени и за новия зимен сезон, тъй като още нямало сключени договори за снегопочистване, а по миналогодишните имало пари за доплащане за вече извършените услуги.
„Кметовете обаче се похвалиха, че за пръв път от 3 години в селата ще има осветление по улиците, тъй като общината е наела хора, които да подменят лампите", каза д-р Димитрова. „Над 3 000 трябват в село Айдемир", уточни кметът му Денчо Георгиев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар