петък, 19 май 2023 г.

"Най-честната птица" излетя от Дулово през София, за да кацне и в Силистра

На 15 май 2023 г. в София бе представена книгата "Най-честната птица", дело на юриста от град Дулово Йордан Йорданов, възпитаник на Езикова гимназия - Силистра. На 22 май в зала "Диоген Вичев" на Регионална библиотека "Партений Павлович" на новелата с това хвъркато заглавие ѝ предстои да "кацне" и в Силистра - духовна столица на Крайдунавска Добруджа. За столичния прощъпулник научмавваме от публикация във Фейсбук-профила Издателство "Библиотека България"(Ива Спиридонова,


Симеон Аспарухов)
.

В нея се казва: "Бързаме да споделим с вас избрани моменти от полета на #НайЧестнатаПтица от Йордан Йорданов в Столична библиотека. В средата на м. май тази прекрасна новела се срещна със своите читатели в София, за да остави следа у всеки, който избра да сподели вечерта си с нас. А тя бе особена и магична, защото думите се превърнаха в средство за свързване и споделяне не само на литературен текст, но и на мисъл и усещане от и за книгата тук и сега.

Благодарим за гостоприемството на нашите домакини от Столична библиотека, на Театър "Възраждане" за подкрепата, на писателите Йова Станкова и Иво Беров, на журналиста Росица Копукова за прекрасния диалог, на фотографа Ивелина Чолакова за точното око. На всички, които уважиха премиерата на "Най-честната птица" в София и най-вече на Йордан Йорданов и неговото семейство за жеста да пропътуват половин България, за да бъдем заедно. А на 22 май ние ще направим същото, за да представим дебютната новела на Йордан в Силистра.  И не на последно място, благодарим на Министерство на културата, че подкрепи излизането на тази книга, която има свое място и бъдеще в полето на съвременната българска литература.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар