сряда, 21 декември 2022 г.

В Дулово Марияна Йорданова - музикален педагог, ръководител в общината и самодейка, издаде първа поетична книга

Директорът на училището домакин на представянето Стилиян тотев заедно с авторката Марияна Йорданова

В град Дулово бе представена книгата "Жарава от обич в сърцето", автор на която е Марияна Йорданова - музикален педагог и самодейка, началник на образователния отдел в общината, научаваме от профила на Клуб "Журналист" (рубрика "ПРОСЛЕДИХМЕ ЗА ВАС", подготвена от Валентина Георгиева и Ивайла Иванова X а клас) при Средно училище "Васил Левски", научи ВЕРСИНАЖ. По същество: "Представянето бе на 20.12.2022 в актовата зала на училището. Книгата съдържа различни по стил и тематика стихотворения, събрали в себе си трепетите и вълненията на авторката. Стиховете са подредени в няколко тематични кръга: за семейството и любимите хора на поетесата; за България, морето, сезоните и природата, която е в съзвучие с чувствата и мислите на авторката. Включени са и стихове, в които са отразени проблеми от съвременната реалност и др.

Всяка творба рисува отделни късчета от живота на поетесата, а това, което обединява цялата тематична палитра, е силата на изразените от нея емоции. Част от стихотворенията бяха представени под формата на авторски песни, изпълнени от поетесата и нейни приятелки от Вокална група „Магия“. Песента „Коледа“ създаде в залата приятна коледна атмосфера и изпрати посланието на авторката към всички приятели и гости за здраве и благоденствие. Подготвили: Валентина Георгиева и Ивайла Иванова X а клас".

Йорданова с колеги учители и почитатели

Допълнение от ВЕРСИНАЖ: Авторката, която е родена в град добрич, е от семейство на икономист и медицинска сестра. Брат й Йордан емузикант в група "Фанданго", синът й Георги, който също е творец - китарист, актьор и фотограф, живее в Исландия и се прочу миналата година със снимки и видео от избухнал тамошен вулкан, както и и дъщеря й Михаела, защитила наскоро докторска научна степен, имат отношение към оформлението на стихосбирката. Тя е в бутиков тираж и е предназначена за подаръци за най-близки хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар