сряда, 14 декември 2022 г.

Пореден благотворителен бал на Ротари клуб Силистра в навечерието на Коледа


С участието на най-добрите певци на ВС "ДО РЕ МИ" с р-л Бонка Скорчелиева, на танцьорите на Балет "ЛИДЕНС" с р-л Лидия Маркарян, на ди джей Красимир Иванов и на...коледарска изненада предстои поредният благотворителен бал на Ротари клуб Силистра, който тази година чества совята 20-ата годишнина. Настоящ президент на клуба е Николаѝ Костов, секретар е Димитър Тодоров, ковчежник - Свилен Съботинов, церемониал - Николай Папазов.

Каузата на клуба за пореден път е насочена към деца и подрастващи, каквито бяха и последните два реализирани проекта: облагородяване на спортната площадка на ПГС "П. Пенев" в Силистра и първични очни прегледи на деца от първи до четвърти клас в 4 силистренски училища.
Какво показа обобщената информация: прегледани са общо 839 деца от предварително заявени желаещи със съгласие на родителите 943. По училища картината е, както следва: ОУ "Отец Паисий" - 161, ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - 215, ОУ "Иван Вазов" - 290, СУ "Н. Вапцаров" - 173). Изводът на д-р Анна Сапунджиева, извършила прегледите на място в училищата - 45% от прегледаните показват проблем със зрението. Според специалистите, би трябвало на 3, на 6 години, евентуално и след завършване на първи клас, всички деца да са минали подобни прегледи, за да се установява периодично състоянието им.
В предварителен план г-н Костов като президент на клуба бе заявил пред медиите: "Проектът е предизвикан от тревогата за евентуални проблеми в зрението на децата, предвид двугодишното онлайн-обучение в училищата заради Covid-пандемията".

Няма коментари:

Публикуване на коментар