вторник, 20 декември 2022 г.

Седмица след премиерата на нов филм в Силистра, Адриан Ал Жазар с добра вест от Лос Анджелис за късометражния „Изоставен“

 


На 14.12.2022 година в кино „Latona Cinema“ в салона на Дом на учителя в Силистра бе премиерата на 25-минутния игрален филм „Киберфен“ (плакат: Лъчезар Чокоевна Адриан Ал Жазар, сниман на различни места в крайдунавския град, чийто жанр този път е определян като „киберпънк, фантастика, екшън, пародия, комедия“. В поредната кинолента на силистренеца участват Деян Димитров, Иван Димитранов, Глория Христова, Михаил Мъров, Йордан Георгиев, Станимир Иванов, Йорданка Йорданова, Мария Йорданова и други. Някои от тях са били в ролята на негови герои в предишни филми – някои от тях са в Ю туб (Nightmare Studio).

Седмица след премиерата на новия филм стана ясно, че късометражният филм „Изоставен“ на „Nightmare studio“ ще се състезава за номинация на годишните филмови награди „ISA“ в Лос Анджелис, след като спечели квалификация за участие през месец декември 2022 година, където участваха филми от 22 държави. „ISA“ e един от водещите независими кинофестивали в света, който тази година подкрепи няколко филма претенденти за „ОСКАР“. Годишните награди на кинофестивала се провеждат през месец август и септември в една от най-големите театрални вериги в САЩ – „Regal L.A.LIVE”, както и в обновеното студио „Releigh Studios HOLLYWOOD” в Холивуд. 

Преди време късометражният филм Празен живот на Жазар спечелил кинофестивали в Холивуд и Лас Вегас. Златната богиня на музата” е престижна награда, присъждана от международния кинофестивал в Лас Вегас - Vegas Movie Awards” за най-добър филм в независимото кино. С нея беше удостоен филмът Празен живот” на Nightmare studio” в категория за микрофилми. На същия филм бе присъдена и наградата Златна звездана Холивуд на международния кинофестивал Hollywood gold awards”. Година по-рано, през 2020 г., късометражният филм Съвестполучи две номинации на филмови фестивали в САЩ. В меката на киното зад океана филмът Животното” също имаше усппех на различни фестивали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар