събота, 21 август 2021 г.

В Силистра - турнир в памет на Христо Димитров


В град Силистра започна двудневен турнир по тенис на корт (двойки) в памет на Христо Димитров – народен представител в 38-ото НС (1997-2001), лидер на СДС на общинско и на регионално нива през голяма част от 90-те години на миналия век. Турнирът е във връзка с 20-ата година от неговата кончина през август 2001 г.

Той се провежда с техническата организация на Тодор Иванов и в него вземат участие 16 души, като най-възрастният е на 75 г. Състезанието бе открито от Ренета Димитрова – съпруга на Христо Димитров, в присъствието на децата й – Петър Димитров, настоящ народен представител в 46-ото НС, и София, която живее в чужбина.

Със средства, осигурени от Христо Димитров от тогавашната агенция за младежта и спорта, са изградени кортовете с изкуствена настилка, за което напомня паметна плоча вляво от входа на съоръжението. През годините на него са проведени десетки турнири за деца и възрастни. Подготвени са и много състезатели, част от които, независимо къде живеят по света, дойдоха, за да се включат в паметния турнир.

Няма коментари:

Публикуване на коментар