понеделник, 23 август 2021 г.

Турнир по тенис на корт в памет на Христо Димитров - народен представител в 38-ото НС

В Силистра завърши двудневният турнир по тенис на корт за двойки (мъже), проведен на съоръжението, изградено преди 20 години със съдействието на Христо Димитров - народен представител в 38-ото НС. Средствата за създаването на кортовете са били издействани от бюджета на тогавашната Държавна агенция за младежта и спорта. Турнирът бе организиран от съпругата на депутата Ренета Димитрова и от децата му Петър и София.


Победител в турнира е двойката Атанас Христов - Радослав Георгиев, които получиха купа и финансова награда към нея. На второ място са Христо Банков и Мустафа Сефер, а на трето са две двойки, съставени от бащи и синове: Цветан Антонов и Кристиян Антонов, Росен Бонев и Денислав Бонев. Двойките на второ и трето места също получиха награди във финансов вид.
В турнира участваха 9 двойки, на които при закриването Ренета Димитрова благодари за участието в проявата, която не е първа по рода си на тези кортове с изкуствена настилка.

Благодарност бе изразена и към техническия организатор - Тодор Иванов, който е треньор на станалата наскоро шампиока Лидия Енчева, представител на Тенис клуб "Силистра".
Наскоро тя спечели титлата и е втора на двойки в Държавния турнир по тенис за юноши и девойки до 16 г., проведен в Пазарджик. По ирония на съдбата нейният дядо Иван Енчев, който е на 75 години, бе най-възрастният участник в турнира в памет на депутата, от чиято кончина се навършиха две десетилетия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар