понеделник, 16 август 2021 г.

Ротари клуб Силистра с проект в полза на Регионална библиотека „Партений Павлович“

В период на отпуски и на други условности от здравен характер тръгналият към своята 20-а година Ротари клуб Силистра проведе в късния следобед на 13 август 2021 г. в центъра на града поредния си проект (Rotary АРТ работилница“), този път отново в полза на Регионална библиотека „Партений Павлович“. В предишни години, благодарение на подобни съвместни предишни изяви клубът бе удостоен с награда от Българска библиотечно-информационна асоциация.

Този път намерението на организаторите бе да се съберат средства за закупуване на противовирусни апарати за най-посещаваните 4-5 помещения на най-голямото библиотечно звено в област Силистра. В него като читатели са регистрирани над 2 000 души от различни възрасти, а средно на ден посещенията за ползване на някоя от различните услуги е между 50 и 100 души.





Проявата бе на територията на Снекбар „Бохеми“, с чието съдействие бе проведена в партньорство освен с екипи и читатели на библиотеката, така и с представители на Фамилия Симови от село Сребърна, осигурили народни премени за желаещите да се снимат в тях. Така с участието е на фотографката Николинка Николова бе реализиран благотворителен кът, наречен „Фолк фото“.

Със своя полезна А



РТ-инициатива се включи и художничката Елена Маркарян, с чиято помощ 20 любители художници от различни възрасти – от деца до пенсионери, рисуваха дунавски морски пейзажи. Заедно с произведените различни видове аксесоари техните авторски картини отидоха за щандовете на благотворителния базар, а част от тях бяха откупени от самите творци.

Към базара бяха прибавени изработените от деца картички – пликове с уникален дизайн, метални шноли и диадеми със сатен, разнообразни бижута, гривни, опаковки за подаръци, книгоразделители, чаши с украса, магнитчета за хладилник и др. Родители на участниците се присъединиха към целия процес, за да подпомогнат питомците си.

Някои от изработените на място предмети и предоставените от Областна администрация Силистра сувенири съставляваха основата на благотворителната томбола, също традиционен за ротарианците елемент за събиране на средства за реализиране на проекта.

Предстои и финалният акорд – отчитане на резултатите, за да стане ясен чистият приход, който ще отиде за закупуване на бактерицидни лампи – едно нововъведение за офиси и за зали, посещавани от много хора, като целта е да се прочиства от вируси въздухът в тях, за да става атмосферата по-безопасна за посетителите. В рамките на ротари изявата бе и импровизирана информационната среща с продуктово представяне на здравни продукти от Германия от марката LR.

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар