четвъртък, 18 март 2021 г.

Любимо радиопредаване на Североизтока с четвъртвековен юбилей

Радио Шумен, което е към БНР – Трета регионална програма, е едно от най-слушаемите в Североизточна България, вкл. в област Силистра. На практика то отразява и по пълноценен начин живота в областите в Лудогорието и общините от Крайдунавска Добруджа (кор. от Тутракан е Калина Грънчарова, а от Силистра – Незабравка Кирова). 

Междувременно вечерното предаване „Денят на совите“ навърши 25 години в ефир. От радиото споделят на сайта на БНР: „Когато в далечната 1996 година, броени дни преди да настъпи пролетта, за първи път прозвуча сигналът му и въпросът „Как сте?“, едва ли сме вярвали, че през 2021 година ще честваме неговия четвърт век. Така се роди „Вашето време“ – времето на слушателите, в което те могат свободно да споделят мисли и чувства, да коментират, да ни разказват истории, да спорят с нас и с другите слушатели.

Около 7 500 предавания са изпълнили със смисъл около 22 500 ефирни часа. Хиляди теми са провокирали, вълнували, дори разплаквали слушатели. Стотици делници и  празници сме преживявали заедно в диалога. Кризи, бедствия, щастливи и тъжни събития. Помагали сме си в самотата, с гледна точка, с идея и съвет, с реална помощ или подкрепа. Хиляди приятели спечелихме през годините,  а географското положение отдавна не е пречка чрез ефира да се свързват с нас слушатели от всяка една точка по света.

Това ефирно семейство реализира през годините различни по характер инициативи. На тримесечие „совите“ си организират срещи, на които пристигат десетки приятели на вечерното тоук-шоу от половин България. За 25 години „Денят на совите“ роди още един феномен. Отдавна това не са просто 3 часа ефир, а жива социална мрежа, общество на съмишленици. Предаването си има своя паралелен живот в светлите часове на деня.

За 15-тата си годишнина „Денят на совите“ получи и високата оценка на гилдията. Заслужи наградата на Съюза на българските журналисти в раздел „Радио“.




Няма коментари:

Публикуване на коментар