понеделник, 15 март 2021 г.

Етнологът Йордан Касабов с покана за 7-ия Форум "Българско наследство" в Балчик и с откупка от община Силистра на новата му книга "Скритият бог"

В първия месец на 2021 г. своя път към читателя започна най-новата книга на силистренския етнолог д-р Йордан Касабов, наречена „Скритият бог. Древна българска същност“, която е издание на печатница РИТТ Силистра (на снимката).

Книгата вече е представена, засега само виртуално, в блога ВЕРСИНАЖ, в местни медии, в регионални и национални радиостанции, както и във в. "Балчишки телеграф". От книгата вече имат Областна администрация, Регионална библиотека, община Силистра, както и предстои да я получат читалища - като награда за успешно участие в конкурса за мартеници гигант на РЕКИЦ Читалища Силистра.

Авторът д-р Йордан Касабов, който бе много интересен докладчик на Международния форум "Българско наследство" Балчик през 2019 и 2020 г., когато представи книгите си за шиковското население и за богомилите, вече има отправена покана от страна на директора на проявата Маруся Костова да представи новата си книга в седмото издание на форума, което тази година е насрочено за периода 26-28 август.

В Силистра представянето на книгата предстои в обозримо бъдеще в съчетание с честване на 70-ата година на автора - доктор по етнология, който е издал няколко книги, включително за алианите в България. В тяхна чест, тъй като се интересува от същата тема, преди две години му гостува Дейвид Шанкланд, директор на Кралския антропологически институт на Великобритания.

Община Силистра ще подари на читалищните библиотеки енциклопедичния изследователски труд на д-р Йордан Касабов „Скритият Бог. Древна българска същност“, станая осно след среща в община Силистра, където авторът занесе 20 книги, откупени от Общината, за да бъдат разпределени на читалищните библиотеки.

На среща в кабинета на Мария Недялкова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, етнологът увлекателно разкри някой от историческите тайни, догадки и находки, до които благодарение на изследователския труд ще се докосне читателят. И пред представителката вна местната изпълнителна власт по повод своята 70-а годишнина Йордан Касабов е споделил, че се надява да успее в близко време да представи публично и по интересен начин богата си на илюстрации книга, посветена на внуците му - деца на неговите син и дъщеря.




Няма коментари:

Публикуване на коментар