понеделник, 22 март 2021 г.

Диск на добруджанец родом – от Варна до Япония, Европа и „отвъд океана“

* В една от песните свири Теодосий Спасов

В своя профил във Фейсбук роденият в Дулово музикант ЙорданЙорданов, познат като член на „Фанданго“, сподели тези дни: „Дискът ми е вече готов и ще бъде дистрибутиран засега само в Япония, а малко по-късно в Европа и отвъд океана“.

Специално за благ Версинаж той уточни, че изпълненията в диска – 7 песни и 3 инструментала – всички акустични и с лирично звучене – са авторски аранжименти и по негова собствена музика,и са записани за около 3 години. Текстовете на песните са на английския автор Фил Джаксън. Вокалите са на изключителния шведски певец Йоран Едман, известен от проекти с Ингви Малмстийн, Джон Норъм (ЮРЪП), Николо Коцев и други.

За диска още от
самия Йорданов: „Песните са смесени и мастерирани в собственото ми студио във Варна
(ДАНН Студио). В записите в диска участват много гост музиканти, сред които Йенс Сквирблис – немски хамонд-органист.  Също и в една от песните – Пепи Главанов – китарист на АКАГА. Пианисти, участвали в проекта, са Добри Добрев и Рей Джонсън, а фретлес бас свири Диян Димов. 
В една от песните свири Теодосий Спасов“.

Дискът е издаден в момента от японската компания „OrphicTone“ и засега ще се продава само на тамошния пазар. Малко по-късно ще има тиражи за европейския пазар, както и за „отвъд океана“. Европейският вариант на диска ще съдържа едно допълнително парче, което работим в момента и то ще е голяма изненада, специално за българските слушатели“.

Още от и за Йордан Йорданов четете в публации – в блог Версинаж (www.jordansilistra.blogspot.com/2020/01/blog-post_40.html) – Йордан Йорданов от „Фанданго“ стана рекламно лице на американски фирми за музикални инструменти“ и в сайта Силистра нюз (Четвърта песен с международен екип на Йордан Йорданов от „Фанданго“).

Няма коментари:

Публикуване на коментар