четвъртък, 18 март 2021 г.

Силистренка родом с литературен урок по БНТ за ДЗИ

Силистренката Росица Василева е дългогодишен учител по български език и литература - от няколко години в София. В личния си профил във Фейсбук тя спосдели: "Публикувам връзка към поредния ми урок от "Матурата на фокус". www.bnt.bg/news/pencho-slaveikov-ralica-i-cis-moll-293268news.html?fbclid=IwAR3ddoCkaDcV7gv1JooSdUi9D6raTRKoPAUZ2dFN23jpJepSGgvhEplyhQ.

Дълго отлагах и се чудих дали мястото му е тук, на страницата ми (в социалната мрежа). Реших, че това е един от възможните пътища тези мои усилия, както  и на целия екип, да стигнат до учениците, които се подготвят за ДЗИ.  

Благодаря на учителите, с които заедно споделяме отговорността и желанието да помогнем на ученици и учители в тази трудна за всички ни ситуация: Радина Попова, Шинка Дичева, Нели Илиева, Елена Вързилова. Специална благодарност на Александър Трингов за идеята, подкрепата, на ръководството на 18.СУ София за доверието, както и на моите прекрасни съмишленички и участнички в проекта  Даниела Миадинова и Анелия Еротеева,  с които непрекъснато коментираме, съветваме се и се вълнуваме за всяка следваща изява. 

Бих се радвала, ако и те споделят своите уроци! Най-важното е дано успеем да помогнем и да сме полезни, да сме намерили подхода към вгледания в екрана бъдещ зрелостник, който със сигурност има много високи изисквания към всичко, което му се предлага от образователната система".

Проверката показа, че през 2020 г. Василева има разработени 10 подобни урока, а през настоящата година поредицата стартира с нови 12.

Няма коментари:

Публикуване на коментар