сряда, 11 декември 2019 г.

На цирк в Силистра с бонус…Дядо Коледа

В днешно време изкуството може да бъде предложено на публиката под различни форми (например тетър в куфар, кино на дисплея на телефона; да не говорим за концертите), включително това се отнася и за цирка – най-зрелищното и подходящо за всички възрасти преживявания. За първи път в Силистра вариант на това вълшебство, в което има и здрава българска традиция, ще бъде показано на сцена…в концертната зала на Средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ на 16 декември т.г. от 18 ч. като шоу със заглавие „Вълшебният свят на цирка“! Билети на каса в Младежкия дом.

Гостуването е резултат от партньорството на водещия Драгомир Драганов и на Музикална компания „Сенс мюзик“ на нашия съгражданин поп певеца Йордан Марков. Това е първият самостоятелен продуцентски проект на г-н Драганов в партньорство с неговат компания. В навечерието на Коледа те канят на вълнуващо и незабравимо пътешествие във вълшебния свят на цирковото изкуство. Част от спектакъла са едни от най-ярките представители на младото поколение в българския цирк.
Пред публиката на ярко осветената сцена те ще завъртят пъстър калейдоскоп от класически циркови жанрове: акробати, жонгльори, еквилибристи, балансьори…И разбира се, клоуни, които ще бъдат в целия си блясък, за да сътворят истинско коледно чудо.
Не са забравени и любителите на екзотични животни. За спектакъла пристига и най-голямата в България колекция, водена от „малкия Индиана Джоунс“, включваща питони, анаконди, крокодили, варани, игуани, гигантски паяци, както и пъстри папагали Ара. След края на представлението всички желаещи ще могат да се снимат за спомен с животните и птиците. След близо петгодишно турне в Испания ефектно илюзионно шоу предлага магьосникът Трезор.
На финала ще се появи и любимият… Дядо Коледа! За пожелана снимка за спомен, а по заявка той може да поднесе и подаръци за децата, които са сред зрителите със своите родители.
За автора на шоуто – Драгомир Драганов, бива да припомним, че е познат със своята страст – цирковото изкуство. Притежател е на огромна колекция от циркови плакати, програми и снимки. Създател е на първия и единствен у нас виртуален музей на българското цирково изкуство (bgcircus.com). Любопитна подробност е, че освен като певец този път ще изненада публиката и с други неочаквани способности, като четене на мисли от разстояние, познаване на числа и предмети, скрити дълбоко от притежателите им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар