вторник, 2 август 2016 г.

Самодейци от Бабук с танцова лекция пред студенти в Пловдив



От 24 до 26 юли 2016 г. Ансамбълът за автентичен фолклор към Народно Читалище "Дочо Михайлов-1906" -с. Бабук, община Силистра, взе участие в Международния фолклорен семинар на Академията за музикално-танцово и изобразително изкуство в град Пловдив, съобщи Елена Радева - секрета на читалището. Там той изнесе концерт и представи на чуждестранни студенти от 12 страни красотата на добруджанските танци и носии.Участниците в семинара разучиха танците и традициите на нашата фолклорна област и проявиха интерес към историята ни. 


Академията за Музикално, танцово и изобразително изкуство гр. Пловдив, е с 52-годишна история и е единствена по рода си в Европа. За 12-та поредна година тя организира Международен фолклорен семинар за изучаване и популяризиране на българския фолклор с гостуващи преподаватели, между които и самодейците от Добруджа. 

С изявата си бабукци са заслужили академична благодарност за чудесната си преподавателска работа и коректност. Подчертана е тяхната уникалност като изпълнители и хора, които с много воля и дух съхраняват и предават на поколенията местните фолклорни традиции! „Вие направихте семинара незабравим за всички гости от Европа, Азия, Америка и Австралия“, се казва още в посланието, подписано от проф. д-р Любен Досев – музикален координатор на Семинара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар