понеделник, 15 август 2016 г.

„Каолин“ ЕАД дари "лазерен нож" на хирургичното отделение в МБАЛ Дулово


„Лигашуар“ е названието на съвременното електрохирургично  устройство с комплексно регулиране на дозираната енергия за рязане на тъкани и кръвоспиране при лапароскопски(безкръвни) интервенции, дарен от „Каолин“ ЕАД на хирургичното отделение на МБАЛ Дулово, съобщиха от кметската администрация. Стойността на дарението е 35 хил. лева. Апаратът се използва и за конвенционални операции  и е въведен за експлоатация в световната хирургия през 1999 г. във водещи клиники в САЩ и Европа.

 „С използването на този „лазерен нож“ ще се подобри значително качеството и количеството на операциите, които се извършват при нас и то с минимален риск от усложнения в оперативния и постоперативния процес“, сподели д-р Дечо Иванов, началник на отделението.

От фирмата дарител заявиха, че по този начин ще стане по-добро здравното обслужване на хората от района, като за  операции няма да им се налага да пътуват до други градове и болници, а ще могат да бъдат по-близо до дома и близките си.

Това е поредното дарение на „Каолин“ ЕАД, след като през месец май кметството в село Секулово получи 35 тона пясък.  Благодарение на фирмата, по време на майските културни тържества, дуловчани се срещнаха с известния актьор Владислав Карамфилов-Въргала, който гостува със спектакъл. Продължават и безплатните летни курсове по немски език за деца от различни възрастови групи.


Ваня Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар