четвъртък, 18 август 2016 г.

15-о издание на международния конкурс за млади изпълнители "Речни ноти" в град Тутракан

Град Тутракан ще е домакин на 15-ото издание на международния конкурс за млади изпълнители "Речни ноти", коeто ще се проведе в дните от 18 до 20 август.
В рамките на конкурсната програма свои изпълнения ще представят над 100 участници от България и гости от Италия, Румъния, Казахстан, Узбекистан и Молдова. Те ще се състезават в четири възрастови групи. За десети пореден път, председател на международното жури на конкурса е композиторът Хайгашот Агасян.
Конкурсът "Речни ноти" е включен в календара на МОН в програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Организатори са общинската администрация и Общинският център за извънучилищни дейности в Тутракан. Първото издание на конкурса бе през 2000 година, осъществено по предложение и с изключителната подкрепа на проф. Петър Льондев.
http://dariknews.bg/

И още: Над 100 участници от цяла България и гости от Италия, Румъния, Казахстан, Узбекистан и Молдова ще се състезават в четири възрастови групи. Началото на конкурса ще постави кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов, а специален гост е Трио"AVA". В последната трета вечер жители и гости на града ще имат възможността да се насладят на изпълненията на неповторимата ТОНИ ДИМИТРОВА.

Няма коментари:

Публикуване на коментар