петък, 23 септември 2022 г.

Силистренка представи в Казахстан свой научен проектНаскоро учителката от Силистра инж. Румяна Гълчавова, възпитаник на Технически университет София (специалност „Биомедицинска кибернетика“ и с педагогически профил), участва със своя презентация в град Нур-Султан в Казахстан в международна проява в сферата на образованието. Преди това в продължение на четири  поредни години тя бе част от конкурса „Търси се Супер STEM“.

В подобни случаи при подготовката тя се е обръщала за съдействие към д-р Милена Крумов - специалист по икономика и автоматизация в области от нематериалната сфера, основател и управител на  EduTechFlag организация за подпомагане и ефективното използване на интелигентни и модерни практики в областта на образованието.

И този път, ползвайки нейни съвети, учителката от крайдунавския град, която в 16-годишната си преподавателска кариера е преподавала в училища  в общините Силистра, Главиница, Ситово и Кайнарджа, се озовава на 10 септември в далечната азиатска република, където в Двореца на учениците е проведен уникален семеен научно-популярен фестивал. На огромната площ в съоръжението са организирани състезания по роботика, оформени са били кътове с разнообразни образователни и забавни игри, в действие са влезли работилници и сесии.

Всичко това е било подчинено на общата цел за представяне от говорители, учители и популяризатори на постижения на науката до момента, както и тенденциите за качествено образование. Специално за фестивала своите разработки са подготвили участници от страната домакин, също от Франция, Чехия, Тайланд и Русия, както и в лицето на силистренката – и от България. Част от програмата е бил и голям концерт от местни изпълнители.

Инж. Гълчавова – учител с III ПКС: „Чрез мен в образователната изложба имаше и български щанд за представяне на моя пореден проект, този път озаглавен „Увеличителното стъкло – приложение в ежедневието“, за което бях удостоена с ,,Highly recommended“, което е важен и заслужен сертификат“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар