сряда, 21 септември 2022 г.

Модерно списание представи върнал се от САЩ млад архитект, силистренец родом

В своя профил във Фейсбук почетният гражданин на Силистра Стоян Дечев - музикант и ръководител на самодейни състави, "издаде", че неговият внук Едуард Радев, който е млад архитект, завършил в САЩ, където дълги години живя с родителите си, е бил представен на страниците на модерното "Списание 8". Майка му Елеонора е също дизайнер, завършила в САЩ и практикувала там професията си, която продължава и в България. От визитната му картичка в списанието става ясно, че е учил при авторитетни специалисти в бранша в Ню Йорк, като за отбелязване е, че бил приет с пълна стипендия по време на обучението си. 

Любопитна подробност е, че вече има опит от работа за подготовка на продукция за игрални и телевизионни филми на най-големи компании в камеството си на артдиретктор и дизайнер. Бил е част от екипи и в други проекти през последните няколко години, особено след завършване на образованието си през 2019 г. 

Архивът на блог ВЕРСИНАЖ припомня, че Едуард, който подобно на дядо си има и музикални заложби - примерно да свири на цигулка и акордеон, през 2013 г. е шампион по фехтовка на националния олимпийски шампионат за младежи на САЩ при при 17-21-годишните тогавашни надежди на Страната на неограничените възможности, както наричат най-голямата държава "зад океана".

Няма коментари:

Публикуване на коментар