петък, 2 септември 2022 г.

Рок група "Епизод" забива патриотични песни на 17 септември край р. Дунав при Ветрен

 На 17 септември в деня на големия християнски празник, посветен на трите сестри Вяра, Надежда и Любов, както и на майка им София (мъдрост) с начало 18 ч. на брега на р. Дунав в село Ветрен - незабравим концерт на Рок група ЕПИЗОД - популярна с невероятната си по звучене музика и с песни по емблематични български текстове с непреходно революционно съдържание (примерно, на Христо Ботев и Иван Вазов).


„Епизод“ е българска рок група, създадена през 1983 година в София. Тя е сред първите метъл групи в България, при това позволила сидръзка смесица между тежка метъл музика, българска литература и история. Новите песни на групата, заедно с три от вече записаните по-рано – „Законите на Крум“, „Аз съм българче“ и „Асеновград“, са част от албума „Великите владетели“, издаден през 2019 г. и посветен изцяло на български владетели (Тервел, Омуртаг, Борис, Симеон, Самуил, Калоян и други). 

През пролетта на 2017 г. е издаден албумът „Аз съм българче“ на Виктория Миланова и „Епизод“ с песни по текстове на Иван Вазов, Анета Мутафова, Биляна Дар, Ева Корназова и Симеон Христов.  През пролетта на 2018 г. е представен за първи път пред публика Рок театър „Аспарух - битката за Онгъла“, където едни и същи изпълнители играят ролите, пеят песните и свирят на инструменти.

Инициативата на концерта е на местни добруджанци, представители на бизнеса, на които не им са чужди рокаджийското и патриотичното чувства (преди пет години подобна изява бе осигурена от същите хора итехни партньори на теротията на "Елика елеватор" в Силистра). Намеренията на организаторите е подобни концерти да станат традиция на подходящи в и край Силистра места. За почитателите на групата са създадени условия за приятно изкарване на времето преди и по време на концерта, а къщите за гости във терен и Сребърна очакват своите клиенти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар