четвъртък, 1 септември 2022 г.

В Силистра предизборните събития започнаха със сватбено "иху" в...София

На утрешния второсептемврийски старт към успеха в борбата за мандати от област Силистра застават 125 кандидати от 28 партии и окалиции. Накрая ще успеят само четирима от тях, за да бъдат народни избраници. За колко време ли този път - за колкото им отреди съдбата.

Изборите са си избори, но животът си върви, включитгелно със събития - планирани или импровизирани, дори когато се отнасят до участници в процеса, завършващ с вот, глътнат от машина, за да излезе на фиш, или потънал в урна, за да бъде преброен ръчно и "с две наум", дай боже, правилно. В област Силистра, който е и цял избирателен район, тепърва ще започнат срещи, диспути, почерпки, дарителни акции, както и най-различни форми на общуване с електората. 

По ирония на съдбата, предизборната вълна, чийто връх все още е някъде там, стартира със сватбено "иху" в...София. Става дума за тържеството на семейството на Момчил Неков - водач на листата на лявата коалиция в 20-и МИР Силистра. Със сигурност и в църковен план, съдейки по снимките във Фейсбук от 30 август. 

Всъщност, сватбата едва ли има връзка с изборите, тъй като най-вероятно е планирана отдавна, каквато е традицията. Но, както се казва, няма случайни неща, просто те стават, когато им дойде времето. Както едва ли бе случайно, в някаква степен дори е знаково, че на Неков му се роди дъщеря току по време или малко след местните избори през 2019 г., когато бе кандидат за кмет и "игра" балотаж. Защото, както винаги в живота, не толкова приятните новини най-често са последвани от извънредно приятни, обратното обаче също е в реда на нещата. Поне според законите на философията и спираловидността на човешкото битие.

На младоженците - честито! Ако има и други, които са на път да го сторят - да го направят - какво тук значи някаква си предизборна кампания? И тя ше завърши. След нея едни ще си спомнят за сватби, други ще точат...брадви. За подостряне на бради, но и за други вредни дейности, както е актуално по нашите географски ширини в частност, и по света като цяло.


Няма коментари:

Публикуване на коментар