петък, 3 декември 2021 г.

Курсант старшина I степен Димо Савов от Силистра премина международно обучение в Португалия

Курсант старшина I степен Димо Савов от Силистра (вляво на снимката) и курсант старшина II степен Даниел Николаев преминаха петдневни занятия в различни модули на военна тематика, сред които: лидерство, вземане на решения, устройство на лично оръжие, военна вежливост и порядки, значение на абревиатури и др., научаваме от сайта www.naval-acad.bg. Те са представители от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ Варна и станаха част от обучение „Втора „Еразъм“ седмица по военен английски“ в град Лисабон, Португалия (22-26.11.2021 г.). 

Силистренецът и неговият колега са били част от група, включваща 28 курсанти от военни академии от 14 държави. В сайта курсант Савов, който е сред получилите и сертификат за успешно преминатия курс, е цитиран с признаниието му, че работата в многонационална среда и на английски език е спомогнала на курсантите за изграждането им като бъдещи офицери; за него и останалите участници е било много полезно усвояването на оперативната съвместимост между различните националности.

Интернет пази информация и за други прояви за силистренеца, възпитаник на ПМГ "Св. Климент Охридски", в която той бе сред най-запомнящите се членове на Клуб "Млади възрожденци". Примерно, материалът "Работете за доброто на България!“ – заветът и делото на капитан-лейтенант Евстати Винаров впечатляват Димо Савов от XIIа клас и той в знак на уважение написа есе, посветено на този патриот. За своята творба Димо бе класиран на първо място в конкурса на Военноморския музей в гр. Варна и получи специалната награда, почетен знак на ВМС, грамота, курс по ветроходство и разходка с катер на ВМС (www.pmg-silistra.com, публикацията е от 2019 г.)". 

И от архива на ВЕРСИНАЖ, също през 2019 г.: "Сред общо 95 ученици от 7. и 12. клас от цялата страна силистренският абитуриент Димо Савов от ПМГ "Св. Климент Охридски" Силистра с оценки 6.00 на писмения и на устния кръгове стана един от лауреатите на олимпиадата. Това е неговото второ подобно постижение, след като бе първи и в националната олимпиада в Казанлък в седми клас през 2014 година". 

.



Няма коментари:

Публикуване на коментар