четвъртък, 9 декември 2021 г.

Областният координатор на ГЕРБ Тодор Тодоров и депутатът Ивелин Статев дадоха следизборна пресконференция

Ръководството на областно ниво на ПП ГЕРБ първо от политическите сили в регион Силистра даде пресконференция за журналисти, за да представи позиции относно проведените избори за НС и за президент в мандат 2022-2027 г. В нея участваха областният координатор Тодор ТОДОРОВ и новоизбраният народен представител Ивелин СТАТЕВ. За нея във Фейсбук разказа екип на Общинско кабелно радио Силистра, която Ви представяме по публикация във Фейсбук на Общинско кабелно радио Силистра.

„Както вече стана известно, областният координатор на ГЕРБ в Силистра, бизнесменът Тодор Тодоров, се отказа от депутатското място и вместо него в Народното събрание влиза вторият в листата – бившият областен управител Ивелин Статев, понастоящем главен секретар на Областна администрация. На среща с медиите те анализира резултатите от отминалите както парламентарни, така и президентски избори, и изразиха становище по проблемите и процесите , които стават и в региона и страната.

„Целта на днешната среща е да изясня в какво изборно състояние е структурата на ГЕРБ в Силистра защото оттеглянето ми от депутатското място не бих искал да рефлектира върху структурите на партията. Знаете, че през тази година бяха проведени три избора, заедно с мажоритарния за президент. Силистренската структура на ГЕРБ е най-добре седящата в целия Североизток: на 4 април на изборите ГЕРБ е първа сила с 15 222 гласа; на парламентарните избори, проведени на 11 юли т.г., е втора политическа сила; на парламентарните избори на 14 ноември – с 10 203 гласа отново  втора политическа сила – това ни отреди суверенът“, сподели Тодор Тодоров. Той представи и таблица с чисто технически характеристики на състоянието и процесите в местната структура на ГЕРБ. Тодоров допълни, че в новия парламент ГЕРБ ще бъде градивна опозиция, която да задава аргументирани въпроси и каза че в партията не липсва капацитет на местно и национално ниво.

„През периода 2016-2020 година за община Силистра са предоставени 9 913 000 лева, за община Дулово – 5 502 000 лева, за община Тутракан – 3 554 000 лева, за община Кайнарджа – точно 3 000 000, за Алфатар – 1  831 000 лева, за община Ситово – 1 640 000 лева и Главиница 1 831 000 лева“, сподели Тодоров. Той спомена за средствата, преведени и вложени в силистренската болница, откакто ГЕРБ е на власт: 9 000 000 лева, в т.ч. средства, преведени по сметката на болницата за отделението по инвазивна кардиология, както и за станцията за обдишване, която е най голямата и най-модерна в страната.

„Поздравявам онези, които ще влязат във властта, и дано се справят по-добре от нас, аз лично за област Силистра ще им дам един толеранс от 100 дни и в края на февруари ще започна да им задавам въпроси, защото, както аз мога да кажа какво съм направил, нека те да дойдат и да го направят. Ще задавам въпросите открито през медиите и ще нося отговорност за постъпките си, както винаги съм го правил досега – не съм бягал от въпроси не съм се притеснявал от тях. Пак казвам, пожелавам на колегите от другите политически сили да успеят да привлекат по-голям ресурс от този, който ние успяхме. В последните няколко месеца всячески се правеше опит всичко, което е постигнато от ГЕРБ, да бъде заметено под килима, на някои им се отдаде възможност чрез пълно оплюване и всевъзможни репресии, без програма и перспектива да се стремят към властта“, сподели Тодор Тодоров.

От своя страна Ивелин Статев заяви, че за него е чест да защитава правата на избирателите на областта в 47-ото НС, очертавайки основните приоритети, които ще поддържа в работата си като депутат: „Политиката на национално ниво е много важна, защото именно тя изгражда една карта – социална и финансова, за това какво представлява регионът и как се развива“. Според него, сред важните приоритети е привличането на стратегически инвеститор за региона, защото финансовата картина определя и възможността с какво да разполага нашата област: „Трябва да продължим тенденцията да се оживи регионът чрез инвестиции обединени да работим за неговото развитие. Понякога през годините се игнорира и загърбва даден регион за сметка на друг, а така проблемът няма да се реши“.

Важен елемент за него е пряката работа с органите на местната власт, с кметовете на общини, защото те са най-запознати с проблемите и нуждите на територията, която обслужват. Добрата комуникация между държавната и мастната власти води до реализацията на идеите. На въпрос на колега журналист по отношение на възможния реваншизъм, поради факта, че в парламента ГЕРБ ще е опозиция, но по места по отношение на органите на местната власт партията продължава да има ръководни функции, Тодор Тодоров заяви, че координацията на органите на местната власт и новите управляващи зависи изцяло от тях.

„Ние сме отворени за всякакви преговори в името на гражданите на областта. Що се отнася до реваншизма, мога да кажа, че двете служебни правителства показаха на практика за какво са дошли: безпрецедентни репресии върху членове на ПП ГЕРБ по анонимни сигнали. Европа вече е информирана за това и всеки ще си носи отговорността“.

Тодор Тодоров сподели, че благотворителността и политиката са две съвършено различни неща: „Това, което правя като социални инициативи, го правя, защото искам, така го чувствам. Обичам да помагам на хората. Що се отнася за топлия обяд, много хора говориха, че тази дейност ще приключи след някои от изборите –  кои избори така и не можах да разбера. Това, което съм обещал на хората, докато имам възможности ще го правя. Що се отнася за строежа на църквата, съвсем скоро ще излеем първата плоча, след което строежът ще е замразен за зимата и напролет продължаваме с пълна сила.

По отношение на възможността да бъде съставено правителство, Тодоров сподели, че дори и да бъде създадено правителство, то ще е на принципа „орел, рак и щука“ с продължителност около половин година. „Шест месеца…, после ще започнат да се оправдават, че опозицията ги притиска, ще поискат нови избори, в които ще се надяват да си вдигнат резултата, но ще потънат и ще станат като ИТН, защото, ако сега им е даден толеранс и доверие, тогава кризата ще е в разгара си, и колкото да плюят ГЕРБ и лошия Бойко Борисов, тяхната експертиза и неумение да управляват ще излязат наяве“, споделя Тодор Тодоров.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар