сряда, 25 март 2020 г.

Честит "половин Великден" и цял Благовец!

Предизвикателството: Моето фото предизвикателство е от началото на 80-те години на миналия век - от международна студентска бригада в град Йена (ГДР), от Велико Търново (ВТУ) - с Любо от Лом, Митко от Димитровград и Веско от Севлиево, както и от студетски лагер в планината (Рибарица).
https://www.facebook.com/jordan.georgiev.71/media_set?set=a.10200709295090910&type=3
Предизвикателството с ретро снимките е чудесна възможност да се...запознаем с хората около нас, защото в един момент се оказва, че се поназнайваме от преди...да се познаваме. Но не винаги помним предишните си срещи. И още: на черно-бялото фото детството и младостта имат невинни изражения, дори строи патос в очите, както и се лее симпатична неувереност в поведението на телата.
А много често вятърът в косите показва вектори, които са ни отвели някъде там в живота, където не сме очаквали и планирали. Може би не винаги на мястото, където сме искали да бъдем, но така се е случило според посоката, определена от пръста на Съдбата.

Преди години прочетох в ненаучно списание, че на 75% човешкият живот е предопределен на базата на нашето ДНК, на семейството и района, в който сме родени и израсли. Но не била за пренебрегване останалата четвърт, в която влиза влиянието на хора, които срещаме в живота си, и решенията, вземани в една или друга ситуация.
Честит "половин Великден" и цял Благовец!
Да продължим нататък с мечтите за живота и след поредното житейско предизвикателство под властта на...короната. И това ще мине! И ще дойде друго, което може и да е по-малко опасно и притесняващо ни, но нали уж малките камъчета обръщат колата?
Умната! И, когато е наложително - да вървим по черно, когато няма накъде - по ръба на бръснача, а по необходимост - и през лука. Важното е да не срещаме пъдаря или ако ни излезе напреки - нека да е в добро настроение, защото е имал страхотна любовна нощ с жена си и е ударил сутринта една ракия за цяр и блясък в погледа!

Няма коментари:

Публикуване на коментар