сряда, 24 ноември 2021 г.

Поредни награди от чужбина за трио "Елмина" от Силистра

В своя профил във Фейсбук пианистката и музикален педагог Лилия Пейчева-Тодорова от Силистра сподели кратко и ясно, че нейните три дъщери, формиращи Трио "Елмина", са с втора награда на международния дистанционен интернет конкурс "Star bridge" (STAR BRIDGE POLAND & VENEZUELA WOLIN & MARGARITA). Тя благодари на конкурса "Сребърна Янтра" за възможността (за участие)". И още един пост от нейна страна на същата тема: 


"Пристигнаха ни дипломите в електронен вариант за две първи места и от т.нар. фиджет фестивал (и онлайн, и на живо, с оценяване от журито след всяко изпълнение в реално време) в "Премьера"-Тоболск, Русия. Участниците бяха 740 от много държави".

Председател на журито е българинът д-р Мартин Кърнолски, наричан "човек - оркестър" в Сингапур, където живее и работи. Той е трето поколение академичен музикант: Лазар Кърнолски е свирил в Гвардейски духов оркестър, Национална опера и Български национален цирки - той е един от първите цугтромбонисти в България,а баща му Димитър Кърнолски е композитор, създал над 300 детски песни, оперети и мюзикъли.

Проверката в интернет в сайта на организатора на конкурса в Полша - Венецуела - Фондация "Бенефис" (www.benefis.org.pl/), показа, че става дума за уникална проява, даваща поле за изява на солисти и колективи, които да бъдат оценявани от авторитетно международно жури. В идеята на конкурса е вписано и изискването участниците да покажат културата на страната, която представляват. 

Конкурсът не е само за пеене, а за представяне в 9 възрастови категории със свой творчески продукт и в други видове изкуства, както и в съвременни форми на изразяване, включително в сферата на цирка и театъра, видео блогерството, танца и пр. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар