понеделник, 22 ноември 2021 г.

Силистренка представи по Дубайска телевизия българското участие в световното ЕКСПО в ОАЕ

 



В публикация на английски език в профила Bulgaria Expo 2020 Dubai във Фейсбук се казва, че българският павилион е бил представен в програмата на Abu Dhabi TV от силистренката Галина Райчева, която е изпълнителен директор на консорциума - организатор на българското участие в Експо 2020 - световно изложение, на което домакин са Обединени арабски емирства в периода 1 октомври 2021 г. – 31 март 2022 г. За него може да се научи повече в специалния сайт www.bgpavilion.org/bg/.

Водещите на предаването в сутрешния блок са проявили интерес към изложените реплики на Панагюрското и Варненското златни съкровища. Г-жа Райчева разказа и за предстоящото отбелязване на 30 години от началото на дипломатическите отношения между България и ОАЕ, предвиденио за отбелязване през м. декември т.г.

По време на изложението ще бъдат представени български производители на розово масло, което е изключително популярно по света, също за  принос на страната ни в световните иновации, както и предстоящите събития в българския павилион. Галя Райчева представи България като страна с древна история и култура, която днес е популярна туристическа дестинация.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар