сряда, 3 ноември 2021 г.

ОИЦ Силистра с юбилейни събития за 10-ата си година



Областен информационен център Силистра проведе две събития за своята 10-а годишнина от създаването си през 2011 г. Пред сградата на ДКТ в едното от тях бе срещата с партньори: Областна администрация Силистра (поздравителен адрес от областния управител Ели Тодорова, като представител на държавната власт за областта), общините от област Силистра (специални поздравления от две: Силистра и Дулово), Регионална библиотека "Партений Павлович" Силистра, РЕКИЦ Читалища Силистра, Център за кариерно ориентиране и НАО "Г. Галилей" Силистра, и др.

Проведена бе и пресконференция за медиите - ключов партньор на Центъра, на коята настоящият управител Ана Караджова и експертът Елена Стоянова отчетоха работата си в резултат от изпълнение на 3 проекта през целия период (стартовият е дело на инж. Галина Даскалова - тогава служител в Общинска администрация Силистра). Близо 300 са организираните събития във всички 7 общини с общо над 8 000 участници в тях. В офиса е имало регистрирани 4 200 посещенията с въпроси на граждани и организации. Още категорични цифри: 1 358 са публикациите в медиите. В момента близо 5 000 са приятелите на ОИЦ Силистра във Фейсбук.

Авторът на първия проект - инж. Галина Даскалова, тогава част от Общинска администрация, припомни за ВЕРСИНАЖ: „На старта беше трудно, но аз лично много амбициозно подходих и нещата тръгнаха с висока скорост от самото начало. Бяхме сред първите 3 проекта, които стартирахме, и помня, че само на нас признаха и върнаха всички пари по първото искане за плащане. Първи стартирахме в провеждането на срещи с потенциални бенефициенти и първите два месеца на 2012 г. бяхме на първо място сред всички ОИЦ в страната“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар