сряда, 7 юли 2021 г.

Филм на силистренец спечели златна звезда от конкурс в Холивуд

В края на м. април т.г. екип на БНТ в пряко включване от Силистра за предаването „Денят започва“ отдели над 5 минути на силистренеца Адриан Ал Жазар по повод неговите два късометражни филма - „Празен живот“ (най-награждаван в творчеството на добруджанеца, вкл. в Ню Йорк и в Лос Анджелис) и „Животно“, класирани на кинофестивала „Los Angeles Cinematic АWARDS". Филмите са в категорията „експериментални“. Заснети са в Силистра с по един изпълнител на главна и единствена роля, като актьорите са обикновени хора, приятели на автора.

Малко повече от два месеца по-късно долетя и новината: „Филмът Празен живот“ (в единствената роля във филма е Румен Буюклиев) на Nightmare studio се класира на първо място и спечели наградата Златната звезда на Холивуд за най-добър късометражен филм на международния кинофестивал - Hollywood Gold Awards, в който взеха участие 20 държави от цял свят. Премиерата на филма ще се състои в театър Хъдсън на 25 юли т.г. в епичния център на развлекателния бизнес, известен като Холивуд“ в Лос Анджелис.

За 8 години творческа дейност общо 30 филми има в кариерата си Жазар, вкл. пародии и комедии. Началото е старт от любопитство и с желание да бъдат забавлявани зрителите. Авторът на наградения филм е учил "Пространствен дизайн", но е разбрал, че не това е неговото поприще.


Няма коментари:

Публикуване на коментар