вторник, 20 юли 2021 г.

След изява в Созопол МК "Великов" поздрави президента Радев в Силистра


Представители на Музикална школа "Великов" Силистра участваха успешно в 15-ото издание на Международен фестивал "Музите" в Созопол (5-21 юли). Велико Великов, ръководител на школата: "За първа година участваме в тази проява. Децата бяха харесани много както от организаторите на фестивала, така и от публиката, поради което имаме покана за догодина отново да участваме".

Международният младежки фестивал на изкуствата „Mузите“ („The Muses“) е многожанров младежки фестивал и конкурс на различни форми на изкуства: танц, музика, театър, изобразително и приложно изкуство и фотография, нестандартни форми, художествена литература и кино.
Фестивалът е домакин на близо 2 000 участници от 25 страни и е едно от най-големите младежки събития в Източна Европа, организиран от
Сдружение „Музите” в партньорство с община Созопол.
В деня на завръщането си от черноморския град част от младите гайдари, сред които и две момичета, се включиха с поздрав към екипа на президента Румен Радев в първия ден от неговото посещение в Силистра. На държавния глава и съпругата му те разказаха за традициите на гайдарството в добруджанската етнографска област. Впечатляващое било и изпълнението им на вездесъщия добруджански ръченик.

Няма коментари:

Публикуване на коментар