петък, 30 октомври 2020 г.

Ротарианска благодарност за благотворителна лепта за нова кауза в Силистра

Ротари клуб Силистра с президент 2020-2021 Боян Боев благодари за лептата на всички 50 участници в благотворителното събитие "Коктейлно парти в края на лятото" (каузата е описана в поканата - виж снимката), проведено наскоро, както и конкретно на отделни дарители: Община Силистра, Областна администрация Силистра, "Елика Елеватор", дрогерия "Медика", "Хепи Голдън", д-р Венцислав Стоев, Атанас Великов, Албена Ковачева, Николай Сарафов, Бойко Крумов и други.

Разбира се, благодарност и за всички участници в създаването на картини с помощта на художничката Елена Маркарян, като вернисажът премина под формата на търг с откупки, приходите  от който също станаха от образувания фонд. В ход са процедурите, с участието на община Силистра ,по подготовката на проекта и неговата реализация. Събирането на средства продължава на обявената на поканата банкова сметка.

Благодарност и към гостите ротарианци от Тутракан, Балчик и Попово, както и приятели на ротарианците от Силистра и региона, станали съпричастни към проявата, първа пто рода си по това време на годинат, при това в наверечието на патрониня празник на РК Силистра, който е на Димитровден. В своята история,  започнала преди 20 години, но официално от 2020 г. Ротари клуб Силистра има близо 30 благотворителни бала - първият от тях бе за Коледа 2005 г., когато президент на клуба бе инж. Петър Чаушев. 

И с малки изключения през годините - поне два пъти в годината, вкл. около Рождество Христово и Възкресение Христово (Великден), са провеждани събития, посветени на различни каузи - в сферите на образованието, социалните дейности, културата, спорта, здравеопазването и др. облбасти на живота. Към каузите съпричастност са проявявали професионални артисти и изпълнители, както и любители от художествените състави в града и областта.


Няма коментари:

Публикуване на коментар