сряда, 21 октомври 2020 г.

Поредно събитие за годишнината от Крайовския договор - представяне на книгата "Без борба - няма свобода"

В годината, когато отбелязваме 80-ата година на Крайовския договор, в Силистра предстои още едно събитие, свързано с новоизлязла ценна книга със съдържание, отнасящо се до времето преди 1940 г. в Южна Добруджа - и по-конкретно до борбата за нейното освобождение от румънска окупация.

Предстои представяне на "Без борба - няма свобода" - един сборник на изследователя Валентин Събков, създаден на основата на прочит на документи във фондове на няколко страни и...станал факт...благодарение на "...приятели".
Сборникът има юбилеен характер, свързан с 50-а годишнина на автора-инициатор, поради което съдържа материали и от други автори.
Дата: 23 октомври 2020 г. Час: 17 ч. Място: пространството (на открито) пред Регионална библиотека "Партений Павлович" Силистра.
На същото място на 28 септември т.г. бе проведена уникалната паметна среща "Изпълненият дълг към една премълчана истина", посветена на автори на книги за хора и събития в Добруджа от първата половина на миналия век.

За участие в събитието са поканени състави от НЧ "Доростол": Смесен хор "Седянка" и Фолклорна група "Добруджа". Литературно-музикалната вечер с патриотично съдържание се провежда със съдействието на Областна администрация и с домакинството на Регионална библиотека.

Няма коментари:

Публикуване на коментар