четвъртък, 11 юни 2020 г.

Център за спешна медицинска помощ Силистра получи дарение във връзка с коронавируса

Център за спешна медицинска помощ, гр. Силистра, представляван от своя директор д-р Енчо Василев получи предвиденото по проект към Фонд „Обединени срещу COVID-19“ дарение за незабавна подкрепа за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с коронавируса в България.

Дарението осъществи Женско сдружение „Екатерина Каравелова”, гр. Силистра,  представлявано от председателя си инж. Христина Георгиева по проектния договор за безвъзмездно финансиране.
Дарението на обща стойност 1 396 лв включва предпазни средства за Спешен медицински център Силистра, осигурени по проекта, финансиран от Български дарителски форум, както следва: 1 000 нитрилови ръкавици в два размера за еднократна употреба, 100 медицински престилки и 58 респираторни маски.
Дарението е част от дейностите по проекта, осъществявани от Сдружението с нестопанска цел, като другите са свързани с работа с различни групи от хора в област Силистра. Те са вече осъществени в няколко общини, в населени места като Йорданово, Посев, Любен, Средище, Голеш и др. До общо 100 семейства в нужда ще стигнат пакети с хранителни продукти, придружени с инструктиране какво поведение да имат вкъщи и в обществото, за да не допуснат ефективно заразяване с коронавируса. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар