вторник, 2 юни 2020 г.

Певецът Йордан Марков с магазин за продукти от Силистренския край в София


Поп певецът Йордан Марков използва принудителната пауза покрай коронавируса, когато отпаднаха набелязаните в програмата му концерти, за да открие магазин в София, представящ хранителни продукти, произведени в родния му Силистренски край.

В профила си във Фейсбук той заяви: „Приключението на живота е ученето. Целта на живота е растежа. Естеството на живота са промените. Предизвикателството на живота е способността да преодоляваш. Същността на живота е грижата. Тайната на живота е да се осмелиш. Красотата на живота е даването. Радостта на живота е да обичаш!  Всеки е добре дошъл в моето ново магазинче, ако иска да опита качествени: млечни и месни продукти, плодове и зеленчуци".

Магазинчето е на адрес: ж.к. Гоце Делчев блок 22 вх. А - бившата сграда на КРИТ на кръстовището на бул. България и бул. Гоце Делчев. Във Фейсбук: Храни от СИЛИСТРА и региона в СОФИЯ.

Преди години друг силистренец имаше свой ресторант на голям булевард в София. Преди десетилетия и вездесъщата „Оргтехника“ разполагаше със свое представителство в най-големия град на България. Стоки на някогашния „Камъшит“ също красяха щандовете на ЦУМ и други магазини. И в момента в различни търговски обекти отново в централния град на страната се предлагат продукти на най-известните производители на местни и млечни продукти от Крайдунавска Добруджа, както още на ядки и сушени плодове. Някои от тях вече са на едно място – в магазина на Марков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар