вторник, 10 февруари 2015 г.

Картичка разказва на света за резервата "Сребърна"

Сн. и текст - по  www.silistra.cc
      Седем фотоса са организирани в картичка, на която пише: "Добре дошли в Сребърна“ на български и на английски езици. Нейни автори  са Веско Великов и Димитър Тихчев, със съдействието на Природонаучния музей към биосферен резерват "Сребърна". Картичката представя уникалната растителност и птичия свят. Тя  приканва към фантастично приключение в резервата, който е под егидата на ЮНЕСКО. Авторите се надяват творението им да обиколи най-далечни дестинации, за да предизвиква туристически интерес да бъде откритие за природолюбителите  и техните начинания. 
         ....Някога резерватът бе сред най-посещаваните природни обекти у нас. И със сигурност най-таченият в Крайдунавска Добруджа. Напоследък орнитолозите са по-активни в това отношение. С годините пораснаха и възможностите за туристически услуги. С надеждата да има кой да отсяда в малките хотели, вкл. и в близост до езерото, където има място за десетки "спортуващи" риболовци. Преди години по проект ба направен и къмпинг с места за 100 палатки, но така е не бе ползван пълноценно. 
        Проект на РИОСВ - Русе възстанови вида на туристическите маршрути и съоръженията по тях в поддържания резерват. Обновен е и природонаучният музей, който е към община Силистра. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар