четвъртък, 12 февруари 2015 г.

Журналистка издаде книга с интервюта с жени, гласи друга с "препитани" мъже


     
    Интервюта с 50 български жени е събрала в книгата си "Незавършен портрет" известната журналистка и писателка Юлия Пискулийска. 
Колкото един автор търси и иска да покаже своя герой, той не успява. Защото всеки човек има заключени кътчета, защото и невинаги успяваме да уловим всичко, обяснява изборът на заглавието авторката. 
     В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Юлия Пискулийска каза, че ѝ е трудно да степенува по важност интервютата, които е включила в книгата: Много от тях са мои близки приятели, хора, с които с времето съм се сближила, хора, които съм наблюдавала във всякакви ситуации. Хора, които съм виждала как помагат, как анализират някакъв случай, как се стремят да се впишат в това общество с цялата си обич към живота. Сред жените, с които Юлия Пискулийска е разговаряла и е включила интервютата си в книгата, са Леда Милева, Татяна Лолова, Милена Пенева, Нигяр Сахлим, Евгения Живкова, Вяра Анкова. Авторката се надява един ден да издаде и книга с интервюта с изявени мъже от нашето съвремие. 
         Г-жа Пискулийска неведнъж е гостувала в Силистра и в Тутракан още като творчески секретар на СБЖ, после по един проект "Заедно срещу корупцията", а в следващите години и заедно с великата актриса Татяна Лолова. Тя е и организатор чрез своята Фондация МОСТ на традиционни вече срещи на медици и журналисти в курорта "Албена", провеждани през годините с помощта на кметове на Силистра и Тутракан, на производители на млечни и месни продукти от региона, както и на винарски изби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар