вторник, 24 февруари 2015 г.

В София – форум по енергийна ефективност с лекции и изложения от 15 държави


В София от11 до 13 март е серията от изложения и конференции за управление на отпадъци и рециклиране, енергийна ефективност и ВЕ, интелигентни градове, управление при бедствия и аварии, съобщи Десислава Николова, маркетинг мениджър при Виа Експо (www.viaexpo.com). За участието си във форума  представителите на общините получават 40% отстъпка.
Присъстващите на събитието Вие ще получат идеи за намаляване на енергийната ефективност на общинските сгради; информация за технологии за контрол на уличното осветление; ще разберат за начини за по-добро събиране и обработване на общинските отпадъци и за по-ефикасен общински транспорт; ще научат как се финансират проекти на тема интелигентни градове.
На 11 март е разделът „Енергийна ефективност“ – локално добиване на енергия в Европа, енергийна ефективност и стъпки за подобряване на сградите в България, както и разделът „Управление на отпадъци“ - разрушаване на сгради и рециклиране на строителни отпадъци; „Кръгова икономика – общинските твърди отпадъци – устойчива суровина за добив на енергия“, рециклиране на пластмасови отпадъци.
На 12 март е разделът „Интелигентни градове“ – „Eвропейско споразумение на кметовете: в подкрепа на устойчива енергия в градовете“, как се финансират проекти на тема интелигентни градове и „9 примера от Европа“. Същият ден е разделът „Бедствия и аварии“.
Директни изложители от 16 държави безплатно предлагат паралелни изложения за управление на отпадъци и рециклиране, енергийна ефективност и интелигентни градове, бедствия и аварии. За първи път ще бъде показан лесен начин на закупуване на билет в градския транспорт чрез мобилен телефон.

Акцент през тази година ще бъде биоенергията. До 2020 г. България трябва да обработва 50 % от своите биоотпадъци. На територията на изложението „ЕЕ и ВЕ“ ще бъдат демонстрирани когенераторни инсталации, биогаз инсталации и дизел генератори и агрегати, котли и камини за изгаряне на биомаса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар