петък, 6 февруари 2015 г.

Кандидат студентската кампания във Филиал Силистра започва с изпит по български език и литература навръх Трифон Зарезан


Версинаж.
Доц. Богданова
На 14 февруари т.г. е първият предварителен (обединен) изпит – по „Български език“ и по „История“, при набирането на студенти за следващата учебна година за Филиал Силистра на Русенския университет „Ангел Кънчев“, съобщи новоназначеният директор на филиала доц. д-р Теменужка Богданова. Ректорът на университета чл. кор. Проф. дтн Христо Белоев я определи със своя заповед да бъде начело на акредитирана образователна структура, продължила преди повече от 15 години традициите в Силистра по отношение на подготовката на специалисти по педагогика и инженерство.
В момента във Филиал Силистра се обучават в редовната форма  420 студенти, 90 са задочници по специалност „Електроинженерствои 60 магистри – Съвременни образователни технологии в детската градина и началното училище“.
Филиалът на Русенския университет е плод на многовековни културно-просветни традиции и е част от призванието на Университета, отбелязал наскоро 60 години, има за свое призвание разпространяването на знания, извършването на фундаментални научни изследвания и внедряването на иновации в практиката, с което способства за изграждането на висококвалифицирани специалисти и за устойчивото развитие на региона и страната. Специалностите обхващат хуманитарни, природни и технически науки.
Доц. Георгиева и доц. Лебедова
Филиалът в Силистра включва две катедри: Катедра по Технически и природо-математически науки и Катедра по Филологически науки с ръководител доц. доц. д-р Румяна Лебедова. На разположение са Център за продължаващо обучение и Научен център „Св. Дазий Доростолски”. Още с Клуб за културно-историческо наследство и Клуб  АЛУМНИ, стартирал преди две години с публична лекция за будителите на българския дух, изнесена от доц. Тодорка Георгиева.
        Обучението на студенти във Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“ получи изключително висока оценка – 9,30, от Националната агенция за оценяване и акредитация. Оценката е от лятото на миналата година и е резултат от успешно приключилата процедура за програмна акредитация на бакалавърските специалности „Български език и чужд език“ (английски, френски, румънски) и „Физика и информатика", както и на магистърската специалност „Комуникативни техники и педагогически умения“ от професионално направление „Педагогика на обучението“.
       По този начин преподавателите и студентите защитиха правото си да са достойни наследници и продължители на над 120-годишната традиция на педагогическото образование в град Силистра. Филиалът има богата библиотека, в която на разположение на студентите са над 50 000 библиотечни единици учебна и специализирана техническа литература.
      По информация от интернет страницата www.ckpi-bg.com за завършилите средно образование кандидатстудентски документи се приемат от 19 януари 2015 г. насам в Русенския университет и в неговите филиали в Разград и  в Силистра; в представителствата на Университета в градовете Плевен и Монтана в периода 6 – 15 април и 17 юни – 1 юли 2015 г.; от 19 януари до 1 юли 2015 г. в бюрата на ЦКПИ в цялата страна, без градовете Русе, Разград, Силистра, Плевен и Монтана.


Няма коментари:

Публикуване на коментар