петък, 8 ноември 2019 г.

Учителка от Силистра ни представи в еврофест в Португалия


На снимката Гълчавова е вляво

Учителката 
Румянка Гълчавова от Силистра, която понастоящем е учител в прогимназиален етап в ГЦОД в  ОУ „Цанко Царковски“ в с. Средище, община Кайнарджа, стана един от 10-имата български  делегати, участвали  във Европейски фестивал „Наука на сцената“. Той бе проведен в португалския град Кашкаиш от 31 октомври до 3 ноември т. г. На практика това е най-големият европейски образователен панаир за преподаватели. По повод 1-ви ноември, който в България е Ден на народните будители, от страна на организаторите на фестивала (Science on stage Europe) специално внимание с поздравления бе обърнато на българската делегация до нея.



Във фестивала се включиха около 450 учители и преподаватели по природни науки от 36 страни. Те се срещнаха, за да споделят и представят иновативни идеи за обучение чрез организирани щандове, практикуми и семинари (в областите компютърни науки, биология, химия, технологии, математика и физика). Много учители и  гости,  посетили щанда „Природна аптека“ на силитренката, са били удивени от това, че е лесно и възможно сами да си приготвяме лавандулов и прополисов спирт, както и сироп за кашлица от  драмбъз.
През 2018 г. на областния форум „Добри практики в обучението по природни науки“ г-жа Гълчавова участва с доклад на тема: „Глобалните цели за устойчиво развитие“, благодарение на което и сертифицирана общността на учителите по природни науки – темата „Качествено образование“ бе дискусионна и  е цел №4. Удостоена е с приз „Учител на годината, прогимназиален етап“ през 2019 г. от община Главиница за висок професионализъм, заслуги и принос в развитието на образованието. Участва в подготовка и провеждане на състезания, конференции и изложби на училищни  нива. 

Заедно с ученичките от СУ "Васил Левски" от глад Главиница - Емсел Шефкъ, Синем Орхан и Селин Айдън, които доказват добрата педагогическа практика чрез атрактивното си представяне на основен щанд и на сцена, печели 1 място в категория „Работилница“ (учител учи учители) в Национален фестивал  „Наука на сцената“ 2019. Това й дава право в категорияПриобщаваща наукада представи България на едноименния фестивал на европейско ниво.


Няма коментари:

Публикуване на коментар