понеделник, 11 ноември 2019 г.

Нов артистичен кът в Силистра

След къта "Щастлива пейка" в градинката край бизнесинкубатора и "осиновената автоспирка" срещу ПЗГ "Добруджа", Силистра има своя нов арт-кът - срещу сградата на Художествената галерия. При четирите пейки с изображения на четка за рисуване, молив и перодръжщка, имат и своя четвърлта посестрима - гигански подпис на скулптора Павел Метеоров, чил в Париж и творил в Силистра.

В младежси дом
Повече от профила на Димитър Караджов във Фейсбук: "Младежкият проект се осъществява в рамките на конкурсна сесия на Община Силистра „Младежта срещу насилието и наркотиците“ 2019 и в партньорство със сдружение "Дуросторум-Дръстър-Силистра". Към групата "PLACEMAKER"-и в действие" се присъединиха и нашите приятели от Ученически парламент Силистра, както и от Студентския съвет към РУ "Ангел Кънчев" - Филиал Силистра. Заедно с творците от Destructive Creation, активните млади хора се трудиха неуморно за (пре)създаване на още едно кътче в Силистра - този път с поглед към Художествената галерия". Подобен кът има и в Младежкия дом, създаден преди врече по инициатива на друга организация.

Неформална младежка група „PLACEMAKER-и в действие!“ е приемник на група „МЕГА-Креатив“. Трансформацията се случи по повод младежки проект с основен фокус PLACEMAKING - пре(създаване) на публични пространства. Състои се от ученици от различни училища, на близка възраст и със сходни интереси.

Успешно изпълнени проекти „Щастливата пейка“ и „PLACEMAKER-и в действие!“, финансирани от Община Силистра в рамките на 2 конкурсни сесии през 2018 г.; wчастие в дейностите по изграждане на младежко пространство по проект „Самолета _Място“, финансиран от Сдружение „БГ Бъди активен“, и в партньорство с Община Силистра; в кампанията „Почисти и разкраси с CIF“ в гр. Силистра за изчистване и преобразяване на пространството пред Младежкия дом; ;.адежи от групата участваха се включиха като доброволци нв Глобалния „Ден без асансьори“ - „Да раздвижим Силистра“ на 24.09.2019 г., координиран от СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар