четвъртък, 28 ноември 2019 г.

Силистренските футболисти отчитат успешна година



ФК "Доростол" Силистра - над 100 деца и юноши на възраст от 6 до 17 години в няколко формации в различни първенства. През 2019 г.клубът  участва в първенствата на зона "Варна“ (Североизточна България). Най успешно се представя отборът за деца до 15 г. с треньор Деян Дечев (към настоящия момент заема второ място във временното класиране), а натурнир "Млади футболни звезди на България" в Бургас завоюва трето място. На този турнир Алиджан Алексиев с отбелязаните от него 27 гола стана носител на приза "Голмайстор и най-добър нападател". През сезона се отличи и Виктор Иванов, отбелязал 21 гола, който получи и повиквателна за лагер сбор на националния отбор на България в своята възрастова група. 

Успешен сезон изпращат и юношите до 17 г. с треньор Ивайло Желязков (четвърто място във временното класиране). Най малките "доростолци" се състезават във формат "Футбол 9" с треньори Веселин Василев и Боян Николов, и вече дават заявка за успешно футболното бъдеще, заложено и в Спортно училище "Дръстър". В клуба има изградени и две подготвителни групи с треньори Велиян Петров и Константин Костадинов.  

УС на ФК "Доростол"" има подкрепата на община Силистра в организацията на работата на футболните формации при подрастващите. Както е известно, в Силистра няма представителен мъжки отбор, макар Областният съвет на БФС да провежда първенство по футбол за амтьори в две групи - общо с  20 отбора, по-голямата част от която са от община Дулово (8).

Участници още от общините Силистра (4), Алфатар (1), Ситово (3), Тутракан (2), Кайнарджа и Главиница (по 1). След 9 кръга при мъжете в т.нар. Западна група начело с 24 т. е ФК "Добруджа" Ситово (отборът е пръв и при юношите мл. възраст), а в Източната - след 11 кръга начело с по 23 т. са ФК "Вихър" Любен и ФК "Червена звезда" Дулово (ФК "Йълдъръм" Яребица е №1 при юношите младша възраст).

Няма коментари:

Публикуване на коментар