четвъртък, 7 март 2019 г.

Министърът на образованието поканен на ученически спектакъл в село Добротица

Министърът на образованието Красимир Вълчев, областният управител Ивелин Статев и други гости от различни институции са поканени да посетят на 19 март т.г. спектакъл на ОУ „Отец Паисий  в село Добротица, община Ситово, след като е приел поканата на директора Златан Вълчев. За девета поредна година екипът му, заедно с около 100 ученици подготвя театрализирани празници, посветени на славни годишнини от българската история.

Тази година спектакълът се нарича „140+1 трудни, но свободни, Българийо“ и включва драматизирани епизоди от произведения на Николай Хайтов, Алеко Константинов и Елин Пелин. Оригиналният сценария е дело на педагози от училището и с тях се търси актуален прочит на епохата преди и след Освобождението на България от османско владичество.

Спектакълът по традиция ще бъде игран в салона на Народно читалище „Йордан Йовков“, докъдето от 9,45 до 10 ч. участниците ще достигнат с тържествено шествие. Училището, в което се учат деца от Добротица, Любен и други населени места, вкл. от община Дулово, е било домакин и на областния кръг „Твоят час през 2016 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар