сряда, 12 декември 2018 г.

ПМГ и ЕГ с еко чешми след бал на Ротари клуб


Поредна от 2005 г. насам благотворителна изява в навечерието на Коледа проведе Ротари клуб Силистра с тазгодишен президент Александър Сабанов – народен представител, за да бъде продължена каузата от неговия предшественик Павлин Иванов – директор на Регионално депо за твърди битови отпадъци Силистра, а именно – монтиране на еко чешми за пречистване на питейна вода в още две силистренски училища – най-вероятно в ПМГ „Св. Климент Охридски“, чиито представители също се включиха в бала начело с директора Анелия Невска, и в Езикова гимназия „П. Яворов“. 

Подобни съоръжения вече има в ОУ „Иван Вазов“ и в ОУ „Отец Паисий“, както и в СУ „Никола Вапцаров“ – средствата за тях бяха събрани на Великденски бал на ротарианците. Коледният бал премина с над 100 гости, вкл. от ротарианските клубове Русе и Тутракан, с участието на рок група „Евърдрийм“, балет „Лиденс“ и на гост изпълнителя Виктория Георгиева от Варна, участничка в телевизионното шоу „Екс фактор“. 

На търгове бяха разиграни картина на художника Илия Иванов, посветена на река Дунав, кошница с продукти на фирма „Актуал“, екологична елха по идея на „Доби-Д“ и уникална екологична лампа. Специално за участниците бе отворен ротариански „магазин“ с продукти от избите „Кайнарджа“ и „Розов пеликан“, както и за пореден път дарение от фирма „Стеаринос“. Сред най-търсените бяха и продукти от арсенала на „Актуал“.

Йордан Георгиев, секретар на клуба и водещ на събитието


Няма коментари:

Публикуване на коментар