сряда, 19 декември 2018 г.

Добруджанец, покорил Еверест, гостува в Силистра

Юристът от София Стефан Стефанов (специалист по банкови дела), родом от село Окорш и учил в град Силистра, покорил през м. май т.г., връх Еверест“, наричан покрив на планетата, бе гост на Силистра по покана на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов за тържеството за награждаване на десетте най-добри спортисти на Силистра за 2018 г.

Награда - плакет, от областния управител Ивелин Статев. Специална награда и от кмета на общината. Г-н Стефанов е възпитаник на спортния педагог Петър Цветков, носител на тазгодишната награда на община Силистра за дейци на спорта заедно с Димитра Черникова, в миналото националка и майстор на спорта по дълги бягания, а доскоро учителка по физическо възпитание в СУ Никола Вапцаров Силистра. Всички те се снимаха с десетте най-добри спортисти за 2019 г.


На среща с журналисти г-н Стефонов разказа за своя път към най-високия връх на планетата. Преживяванията си той онагледи с няколко минутен филм, представен пред участниците в тържеството, който предстои да бъде представен за съхранение в Държавен архив Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар