сряда, 12 декември 2018 г.

Двучасов вернисаж на коледна изложба в ХГ Силистра

С двучасов вернисаж на първия етаж в Градска художествена галерия Силистра бе открита Коледна изложба с участието на местни творци, представили стари и нови картини в различни стилове и на разнообразна тематика. Областният управител Ивелин Статев поздрави със свой адрес участниците в проявата.
Сред тях са доайени като Йордан Кисьов и Йордан Колев – съответно дългогодишен и настоящ директори на галерията, Димитър Кулев – председател на групата на СБХ в крайдунавския град, Константин Дончев – новоизбран член на групата, Стефан Пенчев, Георги Куртев, Вихрен Иванов, Пламен Аврамов и др.
Както и млади художници като Йордан Цонев, Боян Вихренов, Деница Георгиева, Христина Гаева, Таня Кулева и др. Общо 22-ма живописци, графици и скулптори са се изявили преди Рождество Христово с близо 80 платна. Някои от тях през годината са носители на награди от изложби в страната. Други са пръв път от много години насам са извадени от фонда, за да бъдат препратка към минали времена, но има и нови картини, върху които погледът се спира с внимание и възхита.


Няма коментари:

Публикуване на коментар