петък, 7 декември 2018 г.

Силистренка в националния отбор по баскетбол

На сайта си www.basketball.bg в БФБ съобщи, че Зехра Селим от БК “Доростол“ (възпитаничка на Росица Атанасова) е в  националния отбор за момичета, родени през 2004 г. и за втория турнир от програмата YDF на ФИБА. Тимът ни ще участват в надпревара в Търгу Джиу в Румъния от 19 до 21 декември. 

Преди това ще проведат кратък лагер във Видин. Останалите момичета в отбора са от БК „Шампион“, БК “Берое“, и по две от БК “Рилски спортист“, БК “Славия", БК „Дунав 2016“ Русе и БК "Левски".

През септември момчетата записаха три победи в София, като отстъпиха единствено срещу Турция. Отборът е воден от Йордан Иванов и Радомир Стоянов. Момичетата пък бяха безгрешни в зала „Триадица“. Треньори за турнира в Румъния ще са Маргарита Маринкова и Калина Попянкова.

Турнирът в Търгу Джиу е втори от тазгодишния проект на пет страни във ФИБА – България, Турция, Македония, Румъния и Косово. По програмата са предвидени национални кампове за играчи с потенциал във всяка страна, а също – пет турнира във всяка една от участващите страни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар