вторник, 11 декември 2018 г.

Студент от Силистра с награди за рецитаторство и поезия


На 1 и 2 декември 2018 г. в зала „Пленарна“ на Община Варна се проведе Четвъртият национален поетичен конкурс рецитал „Вапцарови дни”, организиран от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ със съдействието на община Варна, Съюза на българските писатели и Министерство на културата.

В четвъртата възрастова група (над 19 години) първото място бе присъдено на Иван Савов от град Силистра, студент по право в СУ „Св. Климент Охридски”, който изпълни стихотворението „История”.

Тази година в конкурса взеха участие повече от 120 любители на художественото слово от цялата страна, най-малкият от които бе на 6 години, а най-възрастният – на 99. Журито беше в състав: председател – поетесата Елка Няголова, и членове – Мая Вапцарова, племенница на Никола Вапцаров, актрисата Милена Кънева, Елена Кенарова и Тодор Йотов.

През изминалата седмица Иван получи и специална награда за поезия от Съюза на българските писатели в Националния конкурс „Георги Черняков”, организиран от Обществото на литературния кабинет „Димчо Дебелянов”.

Награждаването се състоя на 5 декември в Националния студентски дом. Конкурсът се провежда за четвърта година, като в него се включиха 85 студенти от 15 български и 5 чуждестранни университета (Шотландия, Германия, Русия, Франция, Австрия), които участваха със свои творби в разделите поезия, проза и хумор и сатира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар