понеделник, 23 юли 2012 г.

Назаем от "24 часа": В Силистра БСП с рекорд за млад ръководител, сложи 34-годишна психоложка за областен лидер


В Силистра БСП би рекорд за най-млад свой регионален ръководител, поставяйки 34-годишната психоложка Вяра Емилова начело на Областния съвет на 7-те общини от Крайдунавска Добруджа. Тя е бивш служител на „Позитано” и настоящ член на НС на БСП. В момента работи като пиар в регионалната библиотека и е зам.-председател на общинската организация в Силистра. Предложена е от ИБ на Националния съвет. Между 10 и 16 са областите в страната, където оперативното бюро на Сергей Станишев предлага нови председатели на областни съвети, тъй като в момента начело на тях стоят депутати, което новият устав на БСП не одобрява. „Със сигурност силистренският председател ще е най-младият ръководител на това второ управленско ниво в партията след Националния съвет, а г-ца Емилова ще е единствената в младежка възраст”, заяви при преставянето й вчера пред журналисти националният секретар Антон Кутев. Той е досегашният първи социалист в област Силистра и е единственият местен депутат от Коалиция за България, поради което не можел повече да съвместява длъжностите. „Промените бяха необходими заради дългогодишните сраствания и запушвания в партията, тъй като едни и същи хора заемаха по няколко длъжности и монополизираха БСП”, заяви Кутев.

Сн. архив Дарик нюз

         „Когато започвахме подписката за АЕЦ „Белене” не предполагахме, че ще я поберем в цял един микробус”, заяви вчера пред медиите в Силистра националният секретар на БСП Антон Кутев. В момента на „Позитано” 20 пишели сценария за ритуала по вкарването на 27 юли на комплекта с подписи в подкрепа на референдума за АЕЦ „Белене”. По актуализирани сметки само от Коалиция за България вече били събрани над 650 хил.. Делът на коалиционните партньори бил около 60 хил. Ве още не било ясно колко подписа предоставят „Атака” и ВМРО-БНД. От две седмици насам по 15 души всеки ден по 12 часа обработвали подписката, като 20% е т.нар. брак. Някои от листите с подписи били връщани по места да бъдат коригирани.
Извън темата за подписката Кутев обяви: „С първия си акт следващият парламент ще създаде Временна комисия за проверка на случая „Бойко Борисов – Ваньо Танев”, предвид признанието на премиера, че действително му се е обадил по телефона за ходатайство”. В БСП не очаквали по него главният прокурор да се самосезира. В ИБ на НС на  БСП засега няма решение за номинация на социалистите за нов главен прокурор, обяви още Кутев.
За предстощия събор на Бузлуджа социалистите не стимулирали по никакъв начин местните организации, за да присъстват масово на традиционния празник на левицата. Имало очакване за над 30 000 души. Съборът щял да премине с ограничени средства. На него БСП няма да обяви, че приема да стопанисва „чинията на Бузлуджа”. В края на годината специална комисия ще се произнесе дали социалистите ще я поискат и при какви условия. При положително решение не било изключено в следващите 2-3 години да бъде проведена мащабна дарителска кампания за ремонт и възстановка на някогашния Дом-паменик на БКП.
"24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар