четвъртък, 16 март 2023 г.

Ротари клуб с делова среща в ЦСОП - град Силистра

Представители на Ротари клуб Силистра - Николай Костов - президент 2022-2023, инж. Веселин Андреев - паст-президент, Йордан Георгиев - елект-секретар, посетиха Център за специални образователни потребности - град Силистра за встъпителна делова среща с Нели Маринова - директор на Центъра.

На екипа на ЦСОП, в който се обучават 40 деца от различни възрасти, бе подарена голяма мартеница, откупена от ротарианците по време на търг, проведен преди 2 години в рамките на конкурс, обявен от Областна администрация с партньор Регионална библиотека - град Силистра. Мартеницата е дело на НЧ "Светлина" - село Варненци, община Тутракан, и е победител в тогавашната надпревара. Г-жа Маринова представи намерението си за проект, осъществен в партньорство, с който да бъде изграден външен кът за игра на децата.
За него първоначални средства дариха областният управител на област Силистра инж. Николай Неделчев, кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов и д-р Мария Димитрова - председател на ОбС Силистра. В ход е подготовка на проекта, предвиден за външния двор на ЦСОП на мястото на съществуващ, но компрометиран пясъчник.

Преди 3 години тогава с президент Александър Сабанов Ротари клуб Силистра проведе бал, със събраните средства от който бе направено дарение за реализиране на поръчка от Мебелна фабрика "Димов" - град Силистра. Благодарение на нея е запълнено по най-прагматичен начин пространството в бившия физкултурен салон на някогашното Градско помощно училище. Така помещението е превърнато в многофункционална игрална зала за нуждите на Центъра (http://jordansilistra.blogspot.com/2020/03/blog-post_60.html).
Преди 23 г. е създаден Ротари клуб Силистра с пръв президент Веселин Андреев, но реално официалният старт на клуба е през 2002 г. (миналата година бе чествана 20-ата година от чартирането на първия клуб за ротарианци от Крайдунавска Добруджа). Първият му благотворителен бал е през 2005 г. за Коледа, а за изминалото време клубът е провел общо близо 30 големи прояви, предимно за Коледа и Великден, но и в периода "Дни на Силистра по повод 14 септември - празник на град Силистра. Реализирани са проекти в социалната, здравната, образователната, спортната, екологичната и културната сфери.Няма коментари:

Публикуване на коментар