понеделник, 24 май 2021 г.

Красавица от сериала "Откраднат живот" била мис "Бал" в Силистра


В навечерието на 24 май, когато темата за абитуриентските тържества е актуална, звезда от сериала "Откраднат живот" - актрисата красавица Диана Димитрова (изпълнителка на ролята на д-р Зорница Огнянова) написа в профила си във Фейсбук: "Ами да, бях мис Бал! Беше ми доста забавно, защото нямах такива мераци.

В 12 клас вече бях сигурна, че ще кандидатствам в НХА (Национална художествена академия) и завърших, като ученичката с най-много извинени отсъствия, и в същото време бях отличник на випуска в паралелката за изобразително изкуство (бел. ред-каквато имаше до преди няколко години в СУ "Никола Вапцаров", което училище е завършила пред 2009 г. г-ца Димитрова)."

Тези дни от публикация във вестник "Телеграф" разбираме, че Диана Димитрова е отличник и в сериала - тя е актрисата, снимала се в най-много от сериите - в 316 от общо 509 епизода. В тях тя бе търсен специалист уролог, добър началник на отделение, обичана жена, булка беглец, любяща съпруга, а накрая и родилка, която 3 часа е снимала приключенско раждане в домашни условия.

И още едно любопитно нейно признание: "В знак на протест, защото не разбирах истерията покрай баловете, половината от роклята ми беше от (магазин за) втора употреба". Какво можем да кажем 12 години по-късно за красавицата с характер: завършва НАТФИЗ, играе в 11 сезона на един от най-известните Бг-сериали, и...рисува - вече има и свои изложби. Засега не и в Силистра, докато не се сети някой да я покани да гостува в крайдунавския град - я общината, я Художествената галерия, а защо не и родното й училище, за да го види по-красиво след реализираните проекти?

В допълнение - от снимките разбираме, че Диана е била съученичка от един випуск с Цветелин Илчев, който в онези времена беше актьор - игра в трупата на актрисата от ДКТ Силистра Мира Бонжева, а и певец - той изпълни химн на Силистра по текст на Валентин Чернев в дует с друга силистренска звезда - певицата Ели Раданова.

Публикация във Фейсбук за него пък ни припомня за патриотична проява, досега останала незабелязана от силистренските медии: "...журналистът Цветелин Илчев през 2017 г. намери средновековен стенопис, датиран от XIII век, да лежи безстопанствен в изоставената сграда на Окръжната сметна палата във Велико Търново".




Няма коментари:

Публикуване на коментар