понеделник, 17 май 2021 г.

Любим учител и бизнесмен инвеститор са новите почетни граждани на Дулово


В българския календар месец май е сред най-богатите на празници, предимно в сферата на патриотизма и духовността. Обикновено в навечерието на всеки от тях всяка общност намира за необходимо да отличи хора със заслуги в съответната област. За община Дулово месецът също минава под знака на тържествеността, тъй като се провежда програма „Дни на моя град“, като нейният най-главен ден е 14 май, когато градът, който миналата година чества 60-ия си юбилей, отбелязва своя празник.

В чест на него тази година ОбС с председател инж. Невхис Мустафа гласува двама свои видни представители с изяви в различни житейски и професионални сфери, да станат носители на признанието „Почетен гражданин“. Това са бизнесменът Стефан Иванов, защитил преди години ОНС „доктор“, който ръководи бизнес компания в Силистра със свой филиал в Дулово, и Фикрет Музаферов – един от най-любимите учители на няколко поколения ученици - млади добруджанци от различни етноси и социални групи.

Новите почетни граждани на Дулово бяха наградени на тържеството в чест на деня на града в присъствието на много общественици и на кмета на общината д-р Юксел Ахмед. За доброто настроение на участниците в тържеството своя песенен поздрав поднесе дуетът Орлин Горанов – Кристина Димитрова. В програмата участваха и други местни изпълнители – певци и танцьори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар