понеделник, 26 април 2021 г.

Ритуал за силистренски мотористи в новия храм в село Ветрен

От профила "Ветрен Силистра" и "Кметско намесничество с. Ветрен" във Фейсбук: "Село Ветрен, пред православния храм, 17.04.2021 г. Ритуал с участието на отец Стефан Димитров - освещаване на мотоциклетите на членовете на мотоклуб "Свободни мотористи" Силистра, дарили и монтирали входната врата на църквата "Свети Димитрий Мироточиви". На практика в реално новоизградения на мястото на стария храм нов молитвен дом това е първото богослужение на отеца".


В книгата "Ракурси" четем: "Преди близо 2 десетелилетия областният управител на Силистра 2001-2005 Петко Добреви тогавашният председател на ОбС Силистра д-р Марин Пейчев участваха в първата копка на храма, вграждайки светена вода в темелите му. Обявена бе и акция за събиране на средства. Иконите бяха съхранени в кметството от тогавашния кмет Неделчо Кескинов. Предишната камбана ще продължи да служи и в новата православна обител".

И още от Ветрен: На 12.04.2021г. бе първата акция по почистване на нерегламентирано изхвърлени отпадъци на територията на селото с организатор кметският наместник. Местата, които са почистени са местност "Олко", терена пред гробищния парк и път към Рибарското селище. За следваща подобна акция ще бъде дадена по-голяма гласност и с очакване да се включат всички загрижени за съдбата на селото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар